Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

astrudina

24. 1. 2010 10:41
Autore, kdybyste byl mlád, tak bych to možná pochopila,

ale ve vašem věku? Takovým lidem jako Vy se říká trochu hrubě "užitečný i.diot"! Je vidět, že někteří lidé prostě potřebují propagovat fanatismus, ať už má před koncovkou -ismus jakýkoliv začátek.

No a ten váš nový článek o zlém Paroubkovi - jasně, to je také ideologicky v pořádku, za to bude karma od mladých souvěrců!

0 0
možnosti

IvanR

24. 1. 2010 23:59
Re: Autore, kdybyste byl mlád, tak bych to možná pochopila,

No, zlý Paroubek... Paroubek je hodný, hodně slibuje. A za Duhu jsem se už omluvil, nenapsal jsem to dobře ale nevím, co je fanatického na tom, že by se nemělo ničit to, v čem žijeme. Můj článek není dobrý, ale byl dlážděn dobrým úmyslem. Ale i tak se za něj ještě jednou omlouvám. A nejde mi o karmu, ale o to, že se mi nelíbí Paroubkův populismus.

0 0
možnosti

Majklova_proxy

30. 12. 2009 2:01
Heh...

...Jak presne by "globální změny podnebí nejvíce postihly chudé lidi v Africe, Indii a jinde"?

-

Myslite treba vyssi vynosy a castejsi uroda v dusledku produkce CO2 (pokud tedy na chvilicku nesmyslne pripostim, ze antropogenni CO2 ohriva planetu)?

0 0
možnosti

Rodnok

2. 1. 2010 22:49
Re: Heh...

"Vyšší výnosy a častější úroda" ;-D;-D. Víte, ono je potřeba trochu víc než jen CO2 v atmosféře. Například voda. Proč je asi obilnicí světa Kanada a země na jih od nás jsou v létě suché jako troud a o dvou úrodách ročně jim můžete vykládat tak leda v kabaretu. Ne, v Africe už opravdu nepotřebují větší teplo k větší úrodě...

Skleníkový efekt je poznatek vědy z 19. století, i tady byste se mohl dovzdělat.

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

30. 12. 2009 0:30
je to opet snuska propagandy...

predevsim - stale jeste neni jasne, jestli GO skutecne je (jednak diky presnosti mereni a druhak diky skutecne relevantnim datum z minulosti, a za treti teplota v tomto tisicileti spise klesa) a pokud ano, jaky vliv na nej ma clovek? A nakonec -proc myslite, ze vice CO2 dopadne na obyvatele rozvojoveho sveta? Naopak - behem teplotniho optima ve stredoveku (kdy byla teplota vyssi, nez ted) byla Sahara stepi, ale s ochlazovanim se stala pousti. Vice CO2 prospiva rostlinam, tim padem je treba vetsi produkce potravy.

Atd atd atd....

0 0
možnosti

Amoniak

29. 12. 2009 23:56
K čemu

Jo a ještě bych měl dotaz:

proč by se měl stát zavazovat k tomu že lidi budou dělat co se jim vyplatí?

Buďto se jim to fakt vyplatí - a pak netřeba státních závazků a zákonů

nebo se to nevyplatí a jenom systémem zlodějen zvaných dotace se vytváří zdání výhodnosti.

V prvním případě nepotřebujeme ani stát ani ekospolky - a ve druhém ještě míň. Tak k čemu by byl takový zákon o 2%???

0 0
možnosti

stedrik

29. 12. 2009 23:08
řekněte mi jednu věc

proč těm co pijí jak duha, nevadí tolik chemie spálené při scela zbytečných ohňostrojích a ještě se dělají různé MS v bum červená bum zelená? Proč  jde pouze o CO, když jenom u filmu jde o tuny plastů a chemikálií, co proletí luftem? Proč za povolenky se nestaví kotelny na vesnicích na Katčino palivo? Anebo místo podpory montoven se peníze nedají na vývoj a výrobu tep.čerpadel, aby byly dostupnější? Né každýho baví pálit uhlí v kotli.

0 0
možnosti

Amoniak

29. 12. 2009 22:59
Fakt?

Fakt by globální změny podnebí nejvíce postihly chudé lidi v Africe, Indii a jinde? No tak to by v případě že nějaké změny opravdu přijdou měli tyhle lidi něco dělat. Že nemůžou? To maj blbý - ale aspoň zase neporoste tak rychle obyvatelstvo ve třetím světě. Nebo jich třeba i ubyde.

0 0
možnosti

K-D

29. 12. 2009 22:53
Co se takhle potkat s ochránci přírody

a ne s těmi, kteří přírodě škodí? Ona je totiž spousta lidí, kteří pro přírodu něco skutečně dělají. A pak jsou ti, kteří se snaží pouze získat prospěch pro sebe. No a nakonec pár troubů, co se nechají zblbnout.

Najděte si někdy nabídku exkurze s botaniky, zoology, jděte do nepřístupných jeskyní se speleology nebo si povídejte s lesníky nebo rybáři. A hlavně si udělejte vlastní názor.

0 0
možnosti

pavel 99

29. 12. 2009 20:45
Tak nám pan autor nechal nahlédnout

do duševních pochodů "elektorátu" na který cílí DUHA a podobná hnutí.:-/

A mimochodem - prozradili Vám, kolik tun CO2 navíc bylo emitováno díky jejich blokování různých obchvatů? A copak znamenal každý den zpoždění spuštění elektrárny JETE? (A jak intenzivně se o to snažili.) A kolik milionů tun CO2 by uspořilo (a jak proti tomu bojují) dostavění dalších bloků JETE?

0 0
možnosti

lesicatko

29. 12. 2009 19:36
A na toto Vás dostali ?

Veď je to nezmysel, každý týždeň sa v Číne spúšťajú 2 -3 elektrárne s výkonom cca 500 MW na uhlie - Čína bude rýchlo najväčším producentom CO2 na svete. A to napriek rozsiahlym investíciam do alternatív. India má vzrásť do r. 2050 z 1,1 mld obyvateĺov na 1,6 mld, predstihne Čínu a títo ľudia rovnako budú chcieť dosiahnuť životnú úroveň, aká je v záp. krajinách.Teda nielenže pribudne v podstate jedna Európa, ale ešte celá tato masa ľudí / v r 2050 s Čínou 3 mld ĺudí / bude chcieť vyššiu životnú úroveň, ktorá sa vždy spája aj s vyššou spotrebou energie. Alternatívy sú bez šance to pokryť - aj v najoptimistickejšícjh prognózach je do r 2050 počítané s  celosvetove asi 30 % všetkých energií z obnoviteĺných zdrojov.  

Jadrová energetika aj vdaka hystérii zelených nestihne hrať významnejšiu úlohu, ropa nebude stačiť, tak čo myslíte, čo sa stane ? Kríza kvôli energetickým zdrojom, nikoho nebude zaujímať redukcia CO2. Ak sa do polovice storočia nestihne naštartovať termojadrová fúzia ... 

0 0
možnosti

K-D

29. 12. 2009 19:24
Věřte si, čemu chcete

Organizace typu DUHA jsou nátlakové skupiny, odborníky mezi sebou nemají. Nejdříve se podívejte na to, co říkají odborníci, třeba na http://nejedly.blog.idnes.cz/ . Pro informaci - DUHA má na to vysokoškoláka. Vystudoval srbštinu a bulharštinu.

0 0
možnosti

IvanR

29. 12. 2009 19:36
Re: Věřte si, čemu chcete

Na bĺog jsem se díval. Je to zajímavý autor. Nicméně potřebu snižování exhalací nezpochybňuje ani on. Pokud jde o Duhu, některé jejich aktivity jsou mi sympatické. Konec konců každý má svobodnou volbu, co chce a co nechce podporovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1848x
Scénárista, textař, dramaturg. Pracoval v rozhlase, vydával desky v Pantonu, dramaturgoval festivaly Rockfest a Porta, byl šéfredaktorem TV NOVA. Víc na www.irossler.cz