Ivan Rössler

Prezident si může dělat, co chce!

6. 04. 2015 7:55:29
V zásadě si prakticky může dělat kdokoliv cokoliv do té doby, kdy se někdo jiný rozhodne, že vytvoří nějakou nepřekročitelnou hranici. Teď tuto hranici vytvořil náš prezident, který zabouchl dveře Hradu americkému velvyslanci. Souhlasím s prezidentem, že nám nějaký cizinec nemá kecat do toho, co dělá naše hlava státu.

Osobně jsem ale také přesvědčen, že by náš prezident do Moskvy za daných okolností jezdit neměl, ale neříkám to, ne proto, že bych se bál zabouchnutých dveří Hradu, ale protože to nemá smysl. Pan prezident tam pojede, protože nás Rusové v roce 1945 osvobodili. A basta! Tedy osvobodili jeho, protože se narodil v Kolíně. Kdyby se narodil v Plzni, osvobodili by ho Američané a on by místo na přehlídku do Moskvy jel na přehlídku k Obamovi, jenže Obama žádnou přehlídku nechystá, alespoň ne ve své zemi. Má jiné starosti: jak zatočit s islamisty, jak zachránit Ukrajinu, jak se svou armádou ve zdraví přežít české dálnice a tak. Merkelová slavit nebude, protože je trapné slavit porážku Německa a Holland není de Gaulle a uniforma mu nesluší. A Britové? Ti nejspíš litují, že jsou s námi v Evropské unii.

Uznejte, kde tedy jinde má pan prezident vítězství v druhé světové válce důstojně oslavit. Mohl by si udělat na letenské pláni vlastní přehlídku, ale kde jsou ty časy, kdy jsme měli pořádnou armádu a navíc by mu na to Babiš nedal ani korunu. A kdo ví, jestli český voják umí zařvat pěkně od plic hurá!

Ale ještě k těm Rusům osvoboditelům. Vzpomínám na jednu židovskou anekdotu. Kohn bydlel na Smíchově a pracoval na Újezdě. A tak každý den chodíval okolo sovětského tanku, který tam - jako památka na osvobození - stál. Byl to tichý tank: bez munice, bez benzínu, bez vojáků. A Kohn se mu - na znamení díků - vždycky, když šel kolem, poklonil. A jednou tam pod tím tichým tankem, bez vojáků, bez benzínu a bez vojáků, stál jiný sovětský tank: s vojáky, s municí i s benzínem. A Kohn se onoho jednadvacátého srpna podíval nejprve na ten tank bez vojáků, pak na ten tank s vojáky a nechápavě si pro sebe potichu řekl: který tank vlastně teď platí?

Při vší úctě k armádě osvoboditelce, ale jestli my si ty ruské tanky nelakujeme příliš na růžovo!

Autor: Ivan Rössler | karma: 19.53 | přečteno: 952 ×
Poslední články autora