Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dějiny už tyto skutečnosti zaznamenaly. Ale použiji to co máme nejvíce v paměti, příchod lidí z Vietnamu. Na počátku to také byla menší skupina, dnes už se jedná o komunitu, která se tady natrvalo zabydlela.

Většina  řekne, jsou pracovití, nejsou závislí na sociálních dávkách, dobře se začlenili do naší společnosti.

Jsou však i negativa která s sebou přinesli. Prodej a výroba nekvalitních oděvů, který má podíl na odrovnání textilního průmyslu u nás. Nyní je to mnohem lehčí zdroj obživy, distribuce drog, jejich pěstování a výroba. Nenápadní, milí Vietnamci a jak rychle se přizpůsobili poptávce trhu.

Je tedy dobré riskovat a přijímat k nám lidi s odlišnou kulturou, náboženstvím a názory. Mnohem lepší řešení je pomoci jim k návratu do jejich domovů a přestat se silou vměšovat do jejich místních problémů.

0 0
možnosti
Foto

Docela jste mě pobavila slovy:  Prodej a výroba nekvalitních oděvů.  Co je na tom negativního a nekvalitního?   Lidé se vždy rozhodují mezi alternativami a při výběru zapojí své hodnocení a svůj hodnotový žebříček.  Jestliže si tedy jejich výrobky našly své spotřebitele, pak se jedná o prospěšnou a kladnou činnost.  To samé se týká i drog, v tomto případě marihuany.   Co je komu do toho, když si dva svobodní lidé smění své věci.  Nebo že bychom nebyli svobodní?  Tak v tom případě, z pohledu našich daňových chovatelů máte pravdu.   Protože Vietnamci se umí velmi šikovně bránit, aby nemuseli platit státní výpalné.

1 0
možnosti

..... nóóó, teda Vás, konkrétně Vás bych do našeho klubu "Charlie" nepozval. Špatný myšlení, špatný názory, špatně nastavený priority. Kam se vytratily ty evropský,- potažmo bruselský hodnoty, - si myslíte, že humanita, soudržnost, solidarita, sou jako enem nějaký bezobsažný novinářský plky, nééé ?!?  

......však na druhou stranu by mi nečinilo potíže mít Vás za souseda, autoreR^

1 0
možnosti
Foto

Problém nastává vždy, když o nějakém problému, nebo věci začnou rozhodovat ti, kterých se to netýká.

3 0
možnosti

Multikulturní společnost je možná jen po určitou mez. A tou je nezbytná inkulturace toho, kdo chce být naším spoluobčanem. Bohužel naši politici to dělají špatně!!!

Pokud se chci stát občanem nějaké země, musím znát dobře jazyk, historii, kulturu a zákony té země. Pokud toto přišedší nerespektuje, nemá mít právo přijmout naše občanství!

Přesto jsou muslimští Češi přesvědčeni, že my musíme jednou přijmout jejich náboženství a jejich zákon šarija.

To však již nemá nic společného s multikulturou! A neuvědomovat si to hraničí s naší hloupostí!!!

1 0
možnosti
Foto

Krásně vtipný název, Ivane.

1 0
možnosti
Foto

Soudruh Hanning v minulém režimu buď neposlouchal protistátní anekdoty (proč asi?) nebo je pan Hannig v tomto režimu raději zapomněl.

Jak říkal Jan Werich: "Nepamatovat si, to je nejlíp placený!"

0 1
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1848x
Scénárista, textař, dramaturg. Pracoval v rozhlase, vydával desky v Pantonu, dramaturgoval festivaly Rockfest a Porta, byl šéfredaktorem TV NOVA. Víc na www.irossler.cz